Ditt Ögonblick – Fotograf Kalmar, Nybro, Öland » Fotograf Kalmar Nybro Öland Trekanten

Information

En fotografering är en investering som du har glädje av resten av livet! Tiden springer iväg och det kommer att vara värdefullt att ha ögonblicken som varit fångade på bild. Mitt mål är att en fotografering hos mig på Ditt Ögonblick i Trekanten (mellan Kalmar och Nybro) ska vara en rolig upplevelse som resulterar i fina minnen!

rub-fjarilar

FOTOGRAFERINGEN barn/familj

Naturliga, levande & lekfulla bilder <3

Under fotograferingen leker vi oss fram till levande bilder och fångar härliga ögonblick. Vid en barnfotografering är du som förälder delaktig så att barnet känner sig avslappnat och tryggt. Det är vanligt att skratt och bus blandas med lite dåligt humör. Som förälder ska man inte bli stressad om det blir lite halvkaos, jag vet att barn är barn!

Mitt tips är att bara berätta för barnet att ni ska ha en rolig stund hos fotografen. Jag upplever att man inte bör sätta regler för hur barnet ska bete sig hos mig utan att det istället gör att barnet kan känna prestationsångest. En rolig och kravlös fotografering leder till härliga bilder!

Ibland prickar man inte in dagsformen eller så tar orken slut. Då kan det vara bra att ta med en liten energikick i form av en klämmis, russin, frukt eller vad ditt barn gillar.

Tänk gärna på att barnens naglar och fötter ser okej ut. Smutsiga naglar, avskavt nagellack, gnuggisar och plåster är sådant ni antagligen kommer att störa er på sedan när ni ser bilderna och som kan vara svårt att redigera bort.

Om ni vill göra bilderna lite extra personliga så kan ni till exempel ta med favoritnallen, favoritleksaken eller varför inte er hund? Man kan även ta med en keps, blomsterkrans eller något annat som gör bilderna lite extra speciella. Men – man behöver inte ta med någonting alls om man inte vill, jag har fin rekvisita i form av små möbler etc i studion.

rub-fjarilar

LEVERANS & BETALNING

Inom 10 dagar efter fotograferingen så skickas inloggningsuppgifter till ert webgalleri. Här finns bilderna från er fotografering och ni väljer själva vilka ni önskar att köpa. Se mer info under ”priser”.

Era valda bilder levereras inom 2-5 veckor från det att ni har skickat er beställning. Fakturan mailas då och har 10 dagars betalningsfrist. Ingen betalning sker på plats. Önskar ni att betala med Klarna meddelar ni detta i er beställning så kommer fakturan från Klarna med deras olika betalningsmöjligheter istället.

rub-fjarilar

KLÄDER

När det gäller kläder så rekommenderar jag kläder utan röriga mönster eller stora loggor. Småblommigt etc går bra. Jag tycker ofta att ljusare kläder gör sig bäst på bild då mörka kläder blir en så stor kontrast mot de ljusa bakgrunderna jag använder mig av, men det är en smaksak. Bebisar har ofta en rosa hudton och då kan det vara fint att välja en annan färg än just rosa på kläderna. Ta gärna med ett klädombyte för mer variation i bilderna!

Önskar du att fotas mot svart bakgrund så rekommenderar jag att ta med en enkel enfärgad (gärna mörk/svart) t-shirt/linne. Gillar du mina porträtt mot grå bakgrund rekommenderar jag en enkel ljus tröja/linne.

Glöm inte att detta bara är tips – ni ska givetvis välja kläder efter egen smak och tycke! ALLT FUNKAR! 🙂

rub-fjarilar

ÅLDRAR

Har du en nyfödd bebis eller är du 90 år? Alla är varmt välkomna till mig! Här kommer dock några små personliga tips. Mina nyföddbilder tar jag oftast när bebisen är mellan 4-10 veckor. Då får man fin ögonkontakt och närvaro i bilderna. Har du tänkt boka en 1-årsfotografering rekommenderar jag att du bokar en tid runt födelsedagen, men att du väntar till barnet kan gå. Det blir bra mycket svårare att fotografera barnet när det närmar sig 1,5 år, men går såklart det också!

rub-fjarilar

PUBLICERING

När ni bokar en fotografering hos mig så godkänner ni att bilderna kan komma att användas i marknadsföringssyfte. Om ni inte vill detta så går det naturligtvis bra men det är då viktigt att ni meddelar mig.